Als moeder van drie dyslectische dochters had ik toch wel enige ervaring, maar wat ben ik blij geweest dat de jongste uiteindelijk bij Ellen Rijkeboer terecht is gekomen. Mijn jongste dochter is dyslectisch en beelddenker en had het erg moeilijk op school. Ze vond alles wat met lezen en taal te maken had verschrikkelijk!

Ellen probeerde in eerste instantie die afweer weg te halen en haar zelfvertrouwen weer wat te vergroten. En dat is haar gelukt, en hoe! Ik weet nog de eerste keer dat Rianne, mijn jongste dochter, zomaar een boek las wat ze meegekregen had van Ellen. Voor we thuis waren (met de auto) had ze het al uit, dus we zijn omgekeerd en terug gegaan naar Ellen om dit te vertellen. Dit boek heette: Groene eieren met ham.

Daarna ging het lezen en spellen steeds beter, ik denk dat die uurtjes bij Ellen echt het verschil gemaakt hebben voor Rianne. Dyslectisch blijf je, dus ook daarna had Rianne zo nog haar hobbels, maar via vmbo-tl doet ze nu een opleiding MBO- Horeca Ondernemer Manager en wel gedeeltelijk in het Engels.

Met dank aan Ellen. Zeker de moeite waard om te kijken wat zij voor je kind kan betekenen als je ergens mee zit te tobben!
Via haar mag je ook ons benaderen als je meer info wilt.

 

Dordrecht,  Marjan van den Dool-Post