Ik heb alle 3 mijn kinderen bij Ellen gehad van groep 3 tot groep 8 en het heeft ze zó veel goeds gedaan!
Als je als kind niet helemaal met leren meekomt (lezen, spelling en taal) dan vind je bij Ellen de rust, de aandacht van één op één en daardoor het zelfvertrouwen. Mijn kinderen kwamen er erg graag, iedere les was als een soort van taal/spelling spelletje opgebouwd, waardoor ze het leuk vonden taal te doen en steeds meer inzicht kregen.

Ook de samenwerking vanuit Ellen naar de school verliep goed. Ellen benaderde de school met adviezen, waar zij op in speelde. Ook als ouder had ik het gevoel dat Ellen ons beschermde en bij stond naar school. Ze trad echt op voor de belangen van het kind. Het kwam regelmatig voor ook dat wij als ouders ons lieten meenemen in de hoeveelheid spelling en taal die het kind moest kennen van de bijbehorende groep op school, maar waar het nog helemaal niet aan toe was.

Beter kleine beetjes langzamer en duidelijk, dan heel veel waardoor je er niet meer uit komt en het kind alle moed verliest. Ellen heeft er altijd voor gezorgd dat het behapbaar bleef voor het kind en dat zij ook een signaal naar de school gaf dat het anders kon.

Het waren geen hoogvliegers, maar ze bleven zelfverzekerd door Ellen haar bijdrage en dan gaat de rest van zelf. Soms als ouder mocht ik zelf ook bij de bijles aanwezig zijn om te zien wat Ellen deed. Hierdoor konden we ook thuis goed oefenen met haar methode en het kleine beetje huiswerk wat zij mee gaf.

Tijdens evaluatie gesprekken was Ellen er altijd bij en maakte zij ook verslagjes over de behandeling en het verloop. Nu zelfs op de middelbare school heb ik nog steeds veel profijt van deze verslagjes. Kijk er in terug en kan ze ook goed gebruiken voor vervolgopleidingen. Ik kan echt zeggen dat Ellen een heel belangrijk persoon is geweest tijdens de basisschool van alle kinderen en voor ons als ouders. Naast haar vakkennis is Ellen ook een bijzonder inlevend, lief en behulpzaam persoon. Er is altijd ruimte voor overleg.

Ik zou willen dat er ook een Ellen bestond op het voortgezet onderwijs en het mbo!

Isa ter Haar-Vogelenzang de Jong