Over Ellen Rijkeboer

Over Ellen

Ik ben Ellen Rijkeboer en in 1998 studeerde ik af als logopedist aan de Hogeschool Rotterdam. In 2008 rondde ik de studie Orthopedagogiek aan de Universiteit van Leiden af. Ik heb eerst jaren gewerkt in het speciaal onderwijs. Tijdens mijn opleiding raakte ik bevriend met Leontine Vader-Derkinderen. Leontine was een zeer bevlogen docent, logopedist en orthopedagoog, met een brede kijk op kinderen, niet alleen met haar hoofd, maar vooral ook met haar hart. Van haar heb ik geleerd om ook op deze wijze naar kinderen te kijken.

 In 2001 heb ik, na haar plotseling overlijden, haar logopediepraktijk in Rotterdam Hillegersberg mogen voortzetten. Dit heb ik tot 2020 gedaan. Leontine is en blijft een groot voorbeeld voor me en dat neem ik ook mee naar de nieuwe locatie in Poortugaal. De naam van de praktijk verwijst naar onze gedeelde passie voor kinderen en haar achternaam is daar ook een mooie uiting van. Vandaar: Logopediepraktijk der kinderen. 

 Sinds 2008 ben ik verbonden aan Praktijk Blom in Rotterdam- Kralingen, waar ik diagnostisch onderzoek verricht.

Praktijk der kinderen voor logopedie & leren